Historia

Ristiinan Koiraharrastajat aloittivat kerhotoiminnan

      Helmikuulla v.1988  Ristiinan Koiraharrastajat aloittivat toimintansa kerhomuotoisena. Kerran kuukaudessa kokoonnuttiin yhteisen harrastuksen pariin. Kiinnostus alkuvaiheessa oli näyttely- ja tottelevaisuuskoulutukseen, mutta palveluskoirapuoli tuli mukaan, kun kunnalta saatiin Pellosniemeltä alue harjoituskentäksi. Tässä vaiheessa vetäjinä olivat Anna Kinnunen ja Tuovi Varis.

          Koiraharrastus oli Ristiinassa niin laaja, että syksyllä 1988 suunniteltiin oman kerhon perustamista. Perustavassa kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Marjatta Komulainen ja sihteeri- rahastonhoitajaksi Marja-Leena Raatikainen ja johtokunnan muiksi jäseniksi Pekka Forsman, Virpi Trygg, Anna Kinnunen ja Riikka Karjalainen. Toimintasuunnitelmasta löytyi niin harjoitus- kuin kilpailutoimintaa, maastoretkiä ja koiraleirejä. Ristiinan koirakerholaiset olivat mukana myös kennelpiirin kursseilla ja muussa koulutustoiminnassa.

          Ristiinan Koiraharrastajien vuosikokouksessa v.1990 päätettiin yksimielisesti perustaa Ristiinan Koirakerho- niminen yhdistys ja ilmoittaa se yhdistysrekisteriin. Hallitukseen valittiin puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä, eri koiraryhmistä.

          Puheenjohtajana toimi Anna Kinnunen, muut jäsenet olivat: Simo Ylönen: pystykorvat, Matti Partio: ajavat koirat, Tuovi Varis: lintu- ja vinttikoirat, Anja Buur: palveluskoirat, Anita Kenttälä: terrierit, Pirkko Liimatainen: seurakoirat, Diana Liukkonen: kääpiökoirat ja Kirsti Aho: monirotuiset. Nämä henkilöt toimivat roturyhmiensä yhdyshenkilöinä. Varapuheenjohtajana oli Simo Ylönen ja sihteeri- rahastonhoitajana Irmeli Partio.

          Vuonna 1990 oli valloillaan myös penikkatautia, joten mm. Match-show ja näyttelyharjoitukset jouduttiin perumaan joksikin aikaa.

          Vuonna 1991 oli Koirakerho rekisteröity. Hallituksen kokoonpano oli seuraava: Puheenjohtaja: Anna Kinnunen,  varapuheenjohtaja: Simo Ylönen, muut jäsenet: Anja Buur, Pirkko Liimatainen, Diana Liukkonen , Matti Partio, Veli Kovanen, Jaana Reinikainen ja  Nina Särkkä. Sihteeri- rahastonhoitaja Irmeli Partio.

          Anna Kinnunen oli puheenjohtajana vuosina -90 ja -91. Vuodesta -92 lähtien on Anja Buur vienyt Ristiinan Koirakerhoa eteenpäin. Sihteeri- rahastonhoitajana koko toiminnan ajan on toiminut Irmeli Partio. Muut hallituksen jäsenet ovat vaihtuneet muutamaa henkilöä lukuun ottamatta. Tämän hetkiset hallituksen jäsenet löytyvät Hallitus-sivulta.

         Toiminnasta

Nuorisotoiminta:

          Nuorisoleirejä on järjestetty yhdessä ja erikseen Suur-Savon Kennelpiirin nuorisojaoston kanssa. Osallistuminen Kennelliiton Nuorisojaoston järjestämille Valtakunnallisille Suurleireille. Junior-handler harjoituksia.

Matkat:

          Linja-auto matkoja Helsinkiin KV-näyttelyyn yhdessä Suur-Savon Kennelpiirin Nuorisojaoston kanssa.

Koulutus:

          Näyttely- tottelevaisuus- palveluskoira- luolakoira- ja jäljestämiskoulutusta ja opastusta.

Kurssit:

          Kasvattaja- Dog-sitter- tuomari- koetoimisija- ja kehäsihteerikurssit, ym. muita kursseja, sekä eläinlääkärin luento.

Kokeet:

          Mm. linnunhaukku- hirvenhaukku- ja ajokokeet. Tottelevaisuuskokeet.

Palkinnot:

          Ristiinan Koirakerho palkitsee vuosittain parhaita koiria näyttely- ja koetulosten perusteella, sekä valionarvon saavuttaneet koirat. Junior-handler kilpailuihin osallistuneet palkitaan pisteiden perusteella.

Muuta:

          Ristiinan Koirakerholaiset ovat osallistuneet kerhoiltoihin, joulukadun avajaisiin, pikkujouluihin, markkinoille ja myyjäisiin. Vuosittain on järjestetty leikkimielinen koiranäyttely eli Match-Show.

          Koirankerhon toiminta on ollut siinä määrin vilkasta ja toimeliasta, että vuonna 2005 on saanut järjestettäväkseen kaikkienrotujen koiranäyttelyn yhdessä Ristiinan Metsästysseuran, Koivakkalan Erän, Sattilan Erän ja Someen Erä-Ässien kanssa.
 Pikkunäyttelyitä on ollut vuosien varrella Ristiinan Metsästysseuran kanssa jo useita.

Ristiinan Koirakerho RY:n jäsen määrä oli vuoden 2017 lopulla seuraava: Varsinaisia jäseniä 48, perhe- ja nuorisojäseniä 13 sekä kunniajäseniä 3.

Lehtileikkeistä ja omasta muistista koonnut.

Anna Kinnunen

Etusivu Koti Historia Hallitus Jäsen
Koulutus Kokeet Toko   Palkinnot
Tapahtumat Galleria Menestys Linkit